Even voorstellen…

Mijn naam is Hellen de Kuijer en vanaf 2008 volgde ik  bij Qing Bai (HBO Academie voor Chinese geneeswijzen) de basisvakopleiding Chinese geneeskunde en acupunctuuropleiding.  Mijn belangstelling voor TCM (Traditional Chinese Medicine) begon in 2005 nadat ik tijdens een reis in contact kwam met een vrouw die acupuncturist is. Zij heeft mij destijds een aantal keren behandeld d.m.v. acupunctuur en moxa en al gauw merkte ik de helende werking van deze behandelingen . Het duurde vervolgens nog een aantal jaren voordat ik realiseerde dat ik ook acupuncturist wilde worden…

Al gauw nadat ik begon met studeren, raakte ik enorm geïnspireerd en gefascineerd door de visie van deze oude geneeswijze. De TCM is een complex en geavanceerd systeem op basis van een holistische visie. Het woord holistisch is afgeleid van het Griekse woord ‘holon’, dat ‘geheel’ betekent.  Alle aspecten van de mens staan centraal binnen de TCM; lichaam, geest en ziel worden als één beschouwd.

Als acupuncturist ben je nooit uitgeleerd. Ieder mens is uniek en heeft een individuele aanpak nodig.
De waarde van mijn behandeling wordt getoetst aan de ervaring van de cliënt zelf.
Dit motiveert mij om meer en meer kennis te vergaren; studeren, bij- en nascholingen volgen, het lezen van klassieke teksten.

Voor mij is TCM niet alleen een behandelvorm of geneeswijze; het is een levensfilosofie die bijdraagt tot meer bewustwording op meerdere niveaus.
Elke dag brengt dit pad mij meer inzicht, verdieping en verfijning.

Wat mij als mens en als acupuncturist kenmerkt, is mijn oprechte interesse in mensen, mijn integriteit, (com)passie, aandacht, rust, respect en betrokkenheid.
Ik ervaar het als een groot voorrecht een rol te mogen spelen in iemands zoektocht naar lichamelijk en geestelijk welbevinden.

Privé gaan mijn interesses uit naar koken, yoga, meditatie, lezen, reizen en fotografie. Ik ben een groot dierenvriend. TCM (vak)literatuur verveelt mij nooit, evenals het lezen van andere Chinese klassiekers zoals de Dao de Jing. Ik bevind me graag in de natuur en ik kan dan ook enorm genieten van veranderingen in de natuur; de wisseling van de seizoenen, de vergankelijkheid der dingen, de contrasten, de nuances, het geheel…